Asbest och PCB för arbetsgivare samt arbetsledare/projektledare

Asbest och PCB för arbetsgivare samt arbetsledare/projektledare

Företagsförlagd utbildning
LĂ€ngd: 1 dag

Denna kurs Àr en fördjupning efter slutförd kurs inom asbest (Enligt AFS 2006:1: AllmÀn utb, SÀrskild utb, Anpassad lÀngd) dÀr eleven i detta avsnitt studerar dom administrativa arbetet kring asbest och PCB.

MĂ„lgrupp

Kursen riktar in sig frÀmst pÄ arbetsgivaren som vill utvecklas och ge sig in i asbestbranschen samt arbetsledaren/projektledaren som behöver grundkunskaperna gÀllande dokumentation, ekonomi och ansvar.

InnehÄll

  • Ansvar – Vad har du för ansvar som arbetsgivare i det löpande saneringsarbetet? Vi kommer hĂ€r att titta nĂ€rmre pĂ„ kĂ€nda rĂ€ttsfall och analysera konsekvenserna och vart det slutgiltiga ansvaret ligger.
  • Dokumentation – En av det viktigaste punkterna dĂ€r vi gĂ„r igenom bra rutiner och delegeringsmetoder
  • Ekonomi – Kunskap om vad du bör debitera för material, maskiner och arbetskraft. Även kontaktuppgifter till leverantörer som hĂ„ller bra inköpspriser.
  • Rutiner – Det Ă€r viktigt att ha rutiner för arbete med asbest och hĂ€r fĂ„r du tips och förslag att tillĂ€mpa din verksamhet
  • Miljö invertering – Vi kommer att lĂ€ra oss att titta pĂ„ en miljö invertering och veta vart vi ska fokusera. HĂ€r gör vi Ă€ven en omfattande övningsuppgift dĂ€r vi rĂ€knar pĂ„ ett projekt efter att vi har sammanstĂ€llt mĂ€ngderna av asbest.
  • Förebygga problem – Vad för problematik kan vi stĂ€llas inför? Hur förebygger vi dessa och gör arbetet sĂ€krare och mindre riskfyllt – Minimera risker

Boka direkt

Du kan boka eller stÀlla frÄgor genom att ringa oss pÄ telefonnummer (+46)08 400 297 90.

Kontakta oss