Entreprenadjuridik II, fortsÀttningskurs

Entreprenadjuridik II, fortsÀttningskurs

Entreprenadjuridik II, fortsÀttningskurs

Öppen kurs
Plats: TĂ€by
LĂ€ngd: 1 dag
Prisinfo: 5 700 kr
Företagsförlagd utbildning

Kursen Entreprenadjuridik II Àr en fortsÀttningskurs till Entreprenadjuridik I och syftar till att optimera det ekonomiska utfallet i dina projekt. LÀr dig identifiera risker i de olika entreprenadskedena och ta del av praktiska tips för att förebygga tvister.

MĂ„lgrupp

Arbetsledare, platschefer, projektledare, produktionschefer eller motsvarande.

InnehÄll

 • Praktiskt avtalsrĂ€tt
 • GenomgĂ„ng av viktiga begrepp och upphandling-, entreprenad- och ersĂ€ttningsformer
 • Fördjupad genomgĂ„ng av de viktigaste bestĂ€mmelserna i AB 04 och ABT 06 samt underentreprenörsavtalen AB-U 07 och ABT-U 07.

Kursen Àr uppbyggd utifrÄn ett verklighetsinspirerat förfrÄgningsunderlag för ett större entreprenadprojekt. Kursen behandlar allt frÄn kalkylskedet, projektets genomförande, till garantitiden. Praktiska övningsexempel varvas med teoretiska inslag och kursdeltagarna fÄr möjlighet att i grupp diskutera och ta stÀllning till ett antal frÄgor hÀmtade frÄn verkligheten.

Stor vikt lĂ€ggs pĂ„ bestĂ€llarens och entreprenörens rĂ€ttigheter och skyldigheter rörande bl.a. ÄTA-arbete, produktionsstörningar, avisering, mm. Med det fiktiva entreprenadprojektet som utgĂ„ngspunkt redogörs för innehĂ„llet i standardavtalen och samspelet mellan de olika kontraktshandlingarna och andra tillkommande handlingar.

Kurssyfte

Kursen syftar till att optimera det ekonomiska utfallet i dina projekt. Genom fördjupad kunskap om standardavtalen lÀr du dig identifiera risker och fallgropar i de olika entreprenadskedena. Du fÄr Àven praktiska tips för att förebygga tvister.

Boka direkt

Du kan boka eller stÀlla frÄgor genom att ringa oss pÄ telefonnummer (+46)08 400 297 90.

Boka direkt

Entreprenadjuridik Fördjupning
 • VideolĂ€nk
  9 februari
  kl. 08:00
  4 900 kr exkl. moms/st
  8 platser kvar

Kontakta oss