Presentationsteknik – Konsten att hĂ„lla föredrag

Presentationsteknik – Konsten att hĂ„lla föredrag

Presentationsteknik – Konsten att hĂ„lla föredrag

Företagsförlagd utbildning
Prisinfo: BegÀr offert

Presentationsteknik – Konsten att hĂ„lla föredrag

Vad kan vi som professionella kommunikatörer lÀra oss av konstnÀrligt arbete dÄ dagens tekniska utveckling stÀndigt utmanar den enskilda individens förmÄga att beröra sin publik? GÄ en kurs i presentationsteknik med Michel Riddez oavsett om du verkar inom bygg, transport eller nÄgon annan bransch och fÄ reda pÄ svaret.

Presentation av ledaren Michel Riddez

Michel Riddez har över 30 Ärs erfarenhet som skÄdespelare pÄ landets olika scener och inom film och TV. Han har Àven mÄnga Ärs erfarenhet av att undervisa skÄdespelare. Michels intresse för skÄdespelarprocessen, bÄde som skÄdespelare och pedagog, fick honom att gÄ vidare till studier i strukturell analys. Detta ledde till att han började hÄlla sin egna unika utbildning i presentationsteknik med utgÄngspunkt frÄn olika konstnÀrliga discipliner. Han riktar sig direkt till dig, vare sig du arbetar inom nÀringslivet, Àr konstnÀrlig utövare eller bara nyfiken pÄ vad som fÄr en muntlig presentation att bli oförglömlig. Hans unika kurser och föredrag i presentationsteknik har varit mycket populÀra och uppskattade genom Ären, dÄ deltagarna fÄr trÀning i att strukturellt bygga upp en berÀttelse och förhÄlla sig autentiskt till sin publik.

InnehÄll

 • Att strukturera en presentation (precis som professionella manusförfattare) för att uppnĂ„ intresse och nyfikenhet hos en publik.
 • Att separera dig frĂ„n din roll som talare pĂ„ samma sĂ€tt som en skĂ„despelare Ă€r separerad frĂ„n sin roll och pĂ„ samma sĂ€tt separera dig frĂ„n ditt föredrag sĂ„ att du kan bli engagerad i det, istĂ€llet för att bli upptagen av dig sjĂ€lv.
 • Att anvĂ€nda konkreta nycklar som fĂ„ngar en publik utan att du behöver bli mer ”karismatisk” Ă€n du redan Ă€r.
 • Att ta fram din egen personlighet i din kommunikation, just för att vi inte fokuserar en sekund pĂ„ detta.
 • Att se vilka avgörande delar som lyfter de bĂ€sta talarna pĂ„ TED TALKS, det vill sĂ€ga, hur man berĂ€ttar historier som trĂ€ffar publiken ”rakt i hjĂ€rtat” och som kommunicerar ut det man vill berĂ€tta om sitt företag.
 • Alla deltagare fĂ„r arbeta individuellt med flera framföranden dĂ€r jag ger vĂ€gledning och förbĂ€ttrar ditt föredrag.

Michell Riddez stÀller Àven frÄgor runt:

 • Hur skapas autentisk samhörighet med dina lyssnare.
 • Vilken betydelse kontraster har.
 • Vad har jag för idĂ©er kring uppgiften och hur pĂ„verkar det resultatet.
 • Har dessa antaganden en reell grund i verkligheten.
 • Varför fokus pĂ„ kroppssprĂ„ket inte Ă€r relevant för en bra presentation.
 • Varför det Ă€r viktigt att ”ta in” omstĂ€ndigheter, yttre som inre, snarare Ă€n att lĂ„tsas som om de inte finns.
 • Varför det kan motverka sitt syfte att anvĂ€nda filmkamera i lĂ€randet.
 • Hur du kan göra dina presentationer kĂ€nslomĂ€ssiga och lĂ€rande och förstĂ„ ditt motiv för varje specifik presentation samt vilken effekt du vill ha pĂ„ publiken.

Kurssyfte

Kursen vĂ€nder sig till professionella kommunikatörer, chefer och ledare som vill dela med sig av sina kunskaper och idĂ©er pĂ„ ett minnesvĂ€rt sĂ€tt. Den vĂ€nder sig till föredragshĂ„llare som vill göra önskat avtryck med sina presentationer i sĂ„vĂ€l affĂ€rsvĂ€rlden som i andra delar av samhĂ€llet och stĂ€ller frĂ„gan; Vad kan vi frĂ„n vĂ„r egen professionella scen och inför vĂ„r egen ”publik” lĂ€ra oss av skĂ„despelarteknik, film och teaterkonsten? Vad Ă€r det som gör att vi fastnar för vissa filmer, TV-program och berĂ€ttare, och vad Ă€r det som gör att vi gĂ„r förbi, zappar till nĂ„gon annan kanal, slutar lyssna eller titta, pĂ„ andra?

Dessa kurser handlar om framgÄngsrik kommunikation, om att lyckas skapa ett personligt avtryck i ett offentligt sammanhang. Hur förmedlar vi vÄra visioner, vÀrderingar, insikter, idéer, och vÄr kunskap pÄ ett sÀtt som berör? Detta Àr inte Ànnu en kurs i klassisk retorik. Michel Riddez utgÄr frÄn diverse konstnÀrliga discipliner för att förklara hur du skapar dynamiska och underhÄllande presentationer. Matnyttigt för alla som hÄller presentationer samt Àven en viktig del i ledarskapsutbildning inom bygg och andra branscher.

UtbildningsupplÀgg presentationsteknik

Alternativ 1

2 heldagar 08.30-17.00 (kan Àven delas upp i 4 halvdagar, sena eftermiddagar eller kvÀllar). Max 12 deltagare 

Alternativ 2

1 heldag 08.30-17.00 (kan Àven delas upp i 2 halvdagar, sena eftermiddagar eller kvÀllar). Max 12 deltagare 

Alternativ 3

Frukost/Lunch Seminarium pÄ 40 minuter ObegrÀnsat antal deltagare

NĂ€r det gĂ€ller sjĂ€lva kursen Ă€r deltagarantalet begrĂ€nsat beroende pĂ„ möjlighet att fĂ„ feedback, men det Ă€r naturligtvis möjligt för obegrĂ€nsat med deltagare att delta ”passivt” som Ă„skĂ„dare.

Michel Riddez pÄ Wikipedia

Boka direkt

Du kan boka eller stÀlla frÄgor genom att ringa oss pÄ telefonnummer (+46)08 400 297 90.

Kontakta oss