Presentationsteknik – Konsten att hålla föredrag

Presentationsteknik – Konsten att hålla föredrag

Företagsförlagd utbildning
Pris: Begär offert

[spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Presentationsteknik – Konsten att hålla föredrag

Vad kan vi som professionella kommunikatörer lära oss av konstnärligt arbete då dagens tekniska utveckling ständigt utmanar den enskilda individens förmåga att beröra sin publik? Gå en kurs i presentationsteknik med Michel Riddez oavsett om du verkar inom bygg, transport eller någon annan bransch och få reda på svaret.

Presentation av ledaren Michel Riddez

Michel Riddez har över 30 års erfarenhet som skådespelare på landets olika scener och inom film och TV. Han har även många års erfarenhet av att undervisa skådespelare. Michels intresse för skådespelarprocessen, både som skådespelare och pedagog, fick honom att gå vidare till studier i strukturell analys. Detta ledde till att han började hålla sin egna unika utbildning i presentationsteknik med utgångspunkt från olika konstnärliga discipliner. Han riktar sig direkt till dig, vare sig du arbetar inom näringslivet, är konstnärlig utövare eller bara nyfiken på vad som får en muntlig presentation att bli oförglömlig. Hans unika kurser och föredrag i presentationsteknik har varit mycket populära och uppskattade genom åren, då deltagarna får träning i att strukturellt bygga upp en berättelse och förhålla sig autentiskt till sin publik.

[/spb_text_block]

Kursinnehåll

 • Att strukturera en presentation (precis som professionella manusförfattare) för att uppnå intresse och nyfikenhet hos en publik.
 • Att separera dig från din roll som talare på samma sätt som en skådespelare är separerad från sin roll och på samma sätt separera dig från ditt föredrag så att du kan bli engagerad i det, istället för att bli upptagen av dig själv.
 • Att använda konkreta nycklar som fångar en publik utan att du behöver bli mer ”karismatisk” än du redan är.
 • Att ta fram din egen personlighet i din kommunikation, just för att vi inte fokuserar en sekund på detta.
 • Att se vilka avgörande delar som lyfter de bästa talarna på TED TALKS, det vill säga, hur man berättar historier som träffar publiken ”rakt i hjärtat” och som kommunicerar ut det man vill berätta om sitt företag.
 • Alla deltagare får arbeta individuellt med flera framföranden där jag ger vägledning och förbättrar ditt föredrag.

Michell Riddez ställer även frågor runt:

 • Hur skapas autentisk samhörighet med dina lyssnare.
 • Vilken betydelse kontraster har.
 • Vad har jag för idéer kring uppgiften och hur påverkar det resultatet.
 • Har dessa antaganden en reell grund i verkligheten.
 • Varför fokus på kroppsspråket inte är relevant för en bra presentation.
 • Varför det är viktigt att ”ta in” omständigheter, yttre som inre, snarare än att låtsas som om de inte finns.
 • Varför det kan motverka sitt syfte att använda filmkamera i lärandet.
 • Hur du kan göra dina presentationer känslomässiga och lärande och förstå ditt motiv för varje specifik presentation samt vilken effekt du vill ha på publiken.

Kurssyfte

Kursen vänder sig till professionella kommunikatörer, chefer och ledare som vill dela med sig av sina kunskaper och idéer på ett minnesvärt sätt. Den vänder sig till föredragshållare som vill göra önskat avtryck med sina presentationer i såväl affärsvärlden som i andra delar av samhället och ställer frågan; Vad kan vi från vår egen professionella scen och inför vår egen ”publik” lära oss av skådespelarteknik, film och teaterkonsten? Vad är det som gör att vi fastnar för vissa filmer, TV-program och berättare, och vad är det som gör att vi går förbi, zappar till någon annan kanal, slutar lyssna eller titta, på andra?

Dessa kurser handlar om framgångsrik kommunikation, om att lyckas skapa ett personligt avtryck i ett offentligt sammanhang. Hur förmedlar vi våra visioner, värderingar, insikter, idéer, och vår kunskap på ett sätt som berör? Detta är inte ännu en kurs i klassisk retorik. Michel Riddez utgår från diverse konstnärliga discipliner för att förklara hur du skapar dynamiska och underhållande presentationer. Matnyttigt för alla som håller presentationer samt även en viktig del i ledarskapsutbildning inom bygg och andra branscher.

Utbildningsupplägg presentationsteknik

Alternativ 1

2 heldagar 08.30-17.00 (kan även delas upp i 4 halvdagar, sena eftermiddagar eller kvällar). Max 12 deltagare 

Alternativ 2

1 heldag 08.30-17.00 (kan även delas upp i 2 halvdagar, sena eftermiddagar eller kvällar). Max 12 deltagare 

Alternativ 3

Frukost/Lunch Seminarium på 40 minuter Obegränsat antal deltagare

När det gäller själva kursen är deltagarantalet begränsat beroende på möjlighet att få feedback, men det är naturligtvis möjligt för obegränsat med deltagare att delta ”passivt” som åskådare.

Michel Riddez på Wikipedia

Boka nu

Du kan boka eller ställa frågor genom att ringa oss på telefonnummer (+46)08 400 297 90.

Kontakta oss