Asbestutbildning – Sanering

Asbestutbildning – Sanering

Asbestutbildning – Sanering

Webbutbildning
Plats: Videolänk med praktiska moment på valda orter
Längd: 1-4 dagar
Prisinfo: 3 500 kr - 8 500 kr ex moms / Person
Företagsförlagd utbildning
Plats: Rikstäckande över hela landet efter ert företags behov
Längd: 1-4 dagar

Vår asbestutbildning är för dig som ska arbeta med asbestsanering eller vistas i en miljö där asbest förekommer. Utbildning i asbest är ett krav på grund av att exponering för asbest innebär stora hälsorisker. Den som arbetar med asbest ska tex ha förkunskaper om hälsoriskerna, arbetsmetoder och avfallshantering.

Några omdömen från kunder

 • "Jätteintressant asbestutbildning, med väldigt bred insikt i var asbesten finns, historia, de olika typer av asbest. Inte enbart riktad till de som sanerar utan min grupp (som är mottagare av asbest på en stor avfallsanläggning) fick mycket nyttig info och svar på våra frågor! Kunnig och intressant lärare! Rekommenderas!"

  Johan AhlbeckSYSAV
 • "Bra upplägg på kursen med historik om asbest i Sverige, norden och övrig världen. Mycket lärorikt och inte bara högläsning om paragrafer. Hofors geografiskt bra ort för kurs."

  Per ÅhmanRengöringsgruppen AB

Våra asbestubildningar

Vilken asbestutbildning passar dig?

Auktoriserad asbestutbildare

Företag med anställda som kan exponeras mot asbest har ansvarar för att varje anställd har ett giltigt utbildningsbevis. Var femte år ska utbildningen kompletteras för att vara fortsatt giltig. Vi är auktoriserade utbildare av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) och vår asbestutbildning har det som krävs för att påbörja och upprätthålla arbetet med asbest.

Allmänt om asbest

Asbest består av långfibriga mineraler. Det finns flera olika typer av asbestsorter där den vita asbesten kyrolit är den vanligaste. Materialet är vanligt förekommande då dess egenskaper är mycket goda. Asbest är lättarbetat, har hög hållfasthet, hög kemisk och termisk beständighet samt bra isoleringsförmåga. Det är därför inte konstigt att materialet användes flitigt fram till 1982 då det förbjöds. Byggbranschen som arbetar med ROT och rivning är särskilt utsatt då många av byggnader mellan 40-80 -talet innehåller asbest och är därmed i behov av asbestsanering.

Var finns asbest?

På grund av de goda egenskaperna finns asbesten i många byggdelar. Det används bland annat som brandisolering, värmeisolering, bullerdämpning, i färger i plast, i fix och fog.

Vad är faran med asbest?

När asbest bryts svävar de lätta  fibrerna ut i luften och finns i luften en lång tid och det finns stor risk att andas in de farliga fibrerna. Att andas in asbest kan leda till att man blir svårt sjuk, det kan bland annat utveckla lungcancer, mesotheliom, asbetos och  pleuraplack. Därför innebär det stora riska för den som jobbar med asbestsanering.

När behövs asbestutbildning?

Så fort det finns risk för att exponeras för asbest är det ett krav på utblidning enligt arbetsmiljöverket.

Varför behövs asbestutbildning?

År 2006 kom arbetsmiljöverket ut med en föreskrift (AFS 2006:1) som reglerar hanteringen och arbetet med asbest. Där bestämdes att intyg för godkänd utbildning krävs för att leda och delta i arbetet med asbest.

 

 

Boka direkt

Du kan boka eller ställa frågor genom att ringa oss på telefonnummer (+46)08 400 297 90.

Boka direkt

Asbestsanering - Allmän utbildning (1 dag)
 • Videolänk
  26 juli
  kl. 08:00
  3 500 kr exkl. moms/st
  15 platser kvar
Asbestsanering - Kompletterande utbildning (1 dag)
 • Videolänk
  26 juli
  kl. 08:00
  3 500 kr exkl. moms/st
  15 platser kvar
Asbestsanering särskild utbildning - Anpassad längd (2 dagar)
 • Videolänk
  26 juli
  kl. 08:00
  5 500 kr exkl. moms/st
  15 platser kvar
Asbestsanering särskild utbildning - Full kompetens (4 dagar) Videolänk
 • Videolänk
  26 juli
  kl. 08:00
  8 500 kr exkl. moms/st
  14 platser kvar

Kontakta oss