Asbestutbildning – Sanering

Asbestutbildning – Sanering

Företagsförlagda utbildningar
Plats: RikstÀckande över hela landet efter ert företags behov
Prisinfo: BegÀr offert
Öppna utbildningar
Plats: Stockholm (Sollentuna och TÀby), Göteborg, Malmö, UmeÄ, Linköping och Hofors
LĂ€ngd: 1-4 dagar

Asbestutbildning krÀvs pÄ grund av att arbete med asbestsanering innebÀr stora hÀlsorisker. Den som arbetar med asbest ska tex ha förkunskaper om hÀlsorisker, arbetsmetoder och avfallshantering.

Företag med anstÀllda som kan exponeras mot asbest har ansvarar för att varje anstÀlld har ett giltigt utbildningsbevis. Var femte Är ska utbildningen kompletteras för att vara fortsatt giltig. Vi Àr auktoriserade utbildare och har den asbestutbildning som krÀvs för att pÄbörja och upprÀtthÄlla arbetet med asbest.

VĂ„ra asbestubildningar

Arbete med rivning av asbest eller asbesthaltigt material:

AllmÀnt om asbest

Asbest bestÄr av lÄngfibriga mineraler. Det finns flera olika typer av asbestsorter dÀr den vita asbesten kyrolit Àr den vanligaste. Materialet Àr vanligt förekommande dÄ dess egenskaper Àr mycket goda. Asbest Àr lÀttarbetat, har hög hÄllfasthet, hög kemisk och termisk bestÀndighet samt bra isoleringsförmÄga. Det Àr dÀrför inte konstigt att materialet anvÀndes flitigt fram till 1982 dÄ det förbjöds. Byggbranschen som arbetar med ROT och rivning Àr sÀrskilt utsatt dÄ mÄnga av byggnader mellan 40-80 -talet innehÄller asbest och Àr dÀrmed i behov av asbestsanering.

Var finns asbest?

PÄ grund av de goda egenskaperna finns asbesten i mÄnga byggdelar. Det anvÀnds bland annat som brandisolering, vÀrmeisolering, bullerdÀmpning, i fÀrger i plast, i fix och fog. 

Vad Àr faran med asbest?

NÀr asbest bryts svÀvar de lÀtta  fibrerna ut i luften och finns i luften en lÄng tid och det finns stor risk att andas in de farliga fibrerna. Att andas in asbest kan leda till att man blir svÄrt sjuk, det kan bland annat utveckla lungcancer, mesotheliom, asbetos och  pleuraplack. DÀrför innebÀr det stora riska för den som jobbar med asbestsanering.

NÀr behövs asbestutbildning?

SÄ fort det finns risk för att exponeras för asbest Àr det ett krav pÄ utblidning enligt arbetsmiljöverket.

Varför behövs asbestutbildning?

År 2006 kom arbetsmiljöverket ut med en föreskrift (AFS 2006:1) som reglerar hanteringen och arbetet med asbest. DĂ€r bestĂ€mdes att intyg för godkĂ€nd utbildning krĂ€vs för att leda och delta i arbetet med asbest.

Boka direkt

VÀlj det kurstillfÀlle som passar dig bÀst hÀr till höger pÄ sidan. Du kan Àven boka eller stÀlla frÄgor genom att ringa oss pÄ telefonnummer (+46)08 400 297 90.

Boka direkt

Kontakta oss