Asbestutbildning – Sanering

Asbestutbildning – Sanering

Asbestutbildning – Sanering

Webbutbildning
Plats: VideolÀnk med praktiska moment pÄ valda orter
LĂ€ngd: 1-4 dagar
Prisinfo: 3 500 kr - 8 500 kr ex moms / Person
Företagsförlagd utbildning
Plats: RikstÀckande över hela landet efter ert företags behov
LĂ€ngd: 1-4 dagar

VÄr asbestutbildning Àr för dig som ska arbeta med asbestsanering eller vistas i en miljö dÀr asbest förekommer. Utbildning i asbest Àr ett krav pÄ grund av att exponering för asbest innebÀr stora hÀlsorisker. Den som arbetar med asbest ska tex ha förkunskaper om hÀlsoriskerna, arbetsmetoder och avfallshantering.

NÄgra omdömen frÄn kunder

 • "Bra upplĂ€gg pĂ„ kursen med historik om asbest i Sverige, norden och övrig vĂ€rlden. Mycket lĂ€rorikt och inte bara höglĂ€sning om paragrafer. Hofors geografiskt bra ort för kurs."

  Per ÅhmanRengöringsgruppen AB
 • "JĂ€tteintressant asbestutbildning, med vĂ€ldigt bred insikt i var asbesten finns, historia, de olika typer av asbest. Inte enbart riktad till de som sanerar utan min grupp (som Ă€r mottagare av asbest pĂ„ en stor avfallsanlĂ€ggning) fick mycket nyttig info och svar pĂ„ vĂ„ra frĂ„gor! Kunnig och intressant lĂ€rare! Rekommenderas!"

  Johan AhlbeckSYSAV

VĂ„ra asbestubildningar

Vilken asbestutbildning passar dig?

Auktoriserad asbestutbildare

Företag med anstÀllda som kan exponeras mot asbest har ansvarar för att varje anstÀlld har ett giltigt utbildningsbevis. Var femte Är ska utbildningen kompletteras för att vara fortsatt giltig. Vi Àr auktoriserade utbildare av Byggnadsindustrins YrkesnÀmnd (BYN) och vÄr asbestutbildning har det som krÀvs för att pÄbörja och upprÀtthÄlla arbetet med asbest.

AllmÀnt om asbest

Asbest bestÄr av lÄngfibriga mineraler. Det finns flera olika typer av asbestsorter dÀr den vita asbesten kyrolit Àr den vanligaste. Materialet Àr vanligt förekommande dÄ dess egenskaper Àr mycket goda. Asbest Àr lÀttarbetat, har hög hÄllfasthet, hög kemisk och termisk bestÀndighet samt bra isoleringsförmÄga. Det Àr dÀrför inte konstigt att materialet anvÀndes flitigt fram till 1982 dÄ det förbjöds. Byggbranschen som arbetar med ROT och rivning Àr sÀrskilt utsatt dÄ mÄnga av byggnader mellan 40-80 -talet innehÄller asbest och Àr dÀrmed i behov av asbestsanering.

Var finns asbest?

PÄ grund av de goda egenskaperna finns asbesten i mÄnga byggdelar. Det anvÀnds bland annat som brandisolering, vÀrmeisolering, bullerdÀmpning, i fÀrger i plast, i fix och fog.

Vad Àr faran med asbest?

NÀr asbest bryts svÀvar de lÀtta  fibrerna ut i luften och finns i luften en lÄng tid och det finns stor risk att andas in de farliga fibrerna. Att andas in asbest kan leda till att man blir svÄrt sjuk, det kan bland annat utveckla lungcancer, mesotheliom, asbetos och  pleuraplack. DÀrför innebÀr det stora riska för den som jobbar med asbestsanering.

NÀr behövs asbestutbildning?

SÄ fort det finns risk för att exponeras för asbest Àr det ett krav pÄ utblidning enligt arbetsmiljöverket.

Varför behövs asbestutbildning?

År 2006 kom arbetsmiljöverket ut med en föreskrift (AFS 2006:1) som reglerar hanteringen och arbetet med asbest. DĂ€r bestĂ€mdes att intyg för godkĂ€nd utbildning krĂ€vs för att leda och delta i arbetet med asbest.

 

 

Boka direkt

Du kan boka eller stÀlla frÄgor genom att ringa oss pÄ telefonnummer (+46)08 400 297 90.

Boka direkt

Asbestsanering - AllmÀn utbildning (1 dag)
 • VideolĂ€nk
  25 oktober
  kl. 08:00
  3 500 kr exkl. moms/st
  15 platser kvar
Asbestsanering - Kompletterande utbildning (1 dag)
 • VideolĂ€nk
  25 oktober
  kl. 08:00
  3 500 kr exkl. moms/st
  16 platser kvar
Asbestsanering sÀrskild utbildning - Anpassad lÀngd (2 dagar)
 • VideolĂ€nk
  25 oktober
  kl. 08:00
  5 500 kr exkl. moms/st
  15 platser kvar
Asbestsanering sÀrskild utbildning - Full kompetens (4 dagar) VideolÀnk
 • VideolĂ€nk
  25 oktober
  kl. 08:00
  8 500 kr exkl. moms/st
  16 platser kvar

Kontakta oss